(FOTO) Kalesijska biblioteka: Prelijepo druženje mladih iz Trika sa književnicom Aldinom Pinjić

U prostorijama kalesijek biblioteke upriličeno je druženje članova Udruženja mladih „Trik“ Kalesija sa mladom književnicom Aldinom Pinjić. Aldina Pinjić sa roditeljima živi u Austriji. Svoj roman „Šta nakon sada“ objavila je kada je imala 14 godina. Prije dvije godine roman je promoviran i u Kalesiji. Roman je objavljen i na njemačkom jeziku s naslovom „Was nach jetzt?“ i uvršten je u lektiru za 8. razred i u srednje škole u Austriji. .

Tokom lijepog druženja, koje je moderirao književnik Fahrudin Sinanović, Aldina Pinjić je govorila o svom romanu „Šta nakon sada“, o susretu sa Dževadom Karahasanom, a najavila je i svoj novi roman.

Govorila je i o Specijalnoj nagradi za žene „Liese Prokop Frauen-preis 2022“ Donje Austrije, koju je dobila prošle godine.

Mladi iz Trika su s pažnjom pratili njeno izlaganje. Druženje je proteklo u prelijepoj i opuštenoj atmosferi. Naglašena je potreba mladih da što više čitaju. Aldina Pinjić je poklonila Udruženju mladih „TRIK“ dvije svoej knjige, kao i kalesijskoj biblioteci.

The post (FOTO) Kalesijska biblioteka: Prelijepo druženje mladih iz Trika sa književnicom Aldinom Pinjić appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba