Glavni Uberov konkurent traži vozače u BiH i traži vozače

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga.

FOTO; Agencije

Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.

Estonska kompanija Bolt, koja je konkurent takođe popularnom Uberu, promijenila je način na koji ljudi naručuju i koriste taksi usluge, nudeći jednostavniju, bržu i često povoljniju opciju za prijevoz u poređenju s tradicionalnim taksijima.

BiH je dugo odolijevala ovom trendu, ali prema svemu sudeći naši građani bi uskoro mogli uživati u uslugama Bolta, a vozači bi mogli naći novi posao.

Bolt je osnovan 2013. godine, sjedište mu je u Talinu. Trenutno posluje u najmanje 500 gradova u više od 45 zemalja Evrope, Afrike, zapadne Azije i Latinske Amerike. Kompanija ima više od 150 miliona korisnika i više od tri miliona vozača i kurirskih partnera.

U mnogim zemljama dolazak Ubera ili Bolta dočekan je uz nezadovoljstvo tradicionalnih taksi prevoznika i vozača, ali su uglavnom novim zakonskim regulacijama napravljeni kompromisi da jednako na tržištu učestvujhu i napredne aplikacije kao i tradicionalni taksisti.

Uu susjednoj Hrvatskoj Uber je stigao 2015. godine i dočekan je sa velikim negodovanjem postojećih taksista, a Bolt tamo radi od 2018. godine. Danas, svi posluju paralelno i to u mnogim gradovima Hrvatske, a cijene Ubera i Bolta su uglavnom znatno jeftinije.

Bolt, ranije poznat kao Taxify, tehnološka je kompanija koja takođe pruža usluge dijeljenja vožnji širom sveta. Slično kao i Uber, Bolt korisnicima omogućava da naruče vožnju preko aplikacije, prate kretanje vozača u stvarnom vremenu, prikaže cijenu unaprijed i omogući plaćanje putem aplikacije.

Kao što je navedeno u oglasu objavljenom na društvenim mrežama, za vozače se od sada mogu prijaviti i građani BiH uz poruku “Vozi i dodatno zaradi”.

Nakon što se prijavite, dobićete e-mail sa narednim koracima. Dokumenti potrebni za vožnju na Bolt platformi mogu se razlikovati zavisno od vaše lokacije. Ako nemate vlastiti automobil, bićete povezani sa nekim od Boltovih partnera koji će vam ponuditi vozilo.

Iz ove kompanije su ranije naveli da se bore za bolje gradove i protiv ličnih automobila, nudeći bolju alternativu za svaku svrhu kojoj privatni automobil služi, uključujući pozivne vožnje, zajedničke automobile i skutere te dostavu hrane i namirnica.

Takođe je navedeno da možete voziti kad god želite – radnim danima, vikendima, isključivo po noći. Zarada će vozačima biti isplaćena na kraju svake sedmice. Klix

Чланак Glavni Uberov konkurent traži vozače u BiH i traži vozače се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao