Željko Bebek u novogodišnjoj noći nastupa u Mostaru

Decembar u Mostaru rezervisan je za tradicionalni Advent u Mostaru, koji će se i ove godine održati na platou kod Gimnazije i parka u šetalištu. Kućice u kojim posjetioce ponovo čeka bogata gastro ponuda će se otvoriti 4. decembra, a muzički dio programa će započeti 15. narednog mjeseca, te trajati do prvog dana naredne godine. Mostarce će u novogodišnjoj noći zabavljati Željko Bebek, te grupa Gabriel.

Ovim putem pozivam goste, naše Mostarce, ljude dobre volje da s nama proslave Advent, družeći se tokom cijelog decembra. Radi se o zimskom mjesecu koji ćemo angažmanom dovesti do toga da nam bude lijepo, izjavio je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Mario Kordić – haber.ba

Prva sedmica Adventa bit će obilježena paljenje svijeće ispred Doma Herceg Stjepana Kosače, a Advent će i ovog puta okupiti eminentne muzičare i kulturne radnike.

Nastojimo okupiti što više ljudi iz ova dva sektora. Sa nama ponovo Kosača i Muzički centar Pavaroti. Bit će više od 30 adventskih kućica sa bogatijom ponudom u odnosu na dosadašnju. Spremamo se da okitimo grad kao nikada dosad. Širimo se u park u kojem će ponovo biti klizalište. Kućice će biti dijelom u parku. Vjerujem da će postojati i selfi kutak, te da ćemo imati bolje fotografije za goste. Nastojali smo da to bude raznovrsno i bogato. Vjerujemo i kako ćemo više gostiju u novogodišnjoj noći imati nego prošle godine, a i tad smo imali sve popunjene kapacitete, najavila je Sanela Ćorić – Mešić iz Organizacionog odbora Adventa.

Njen kolega Mili Tiro vjeruje da će ovogodišnji biti najbogatiji Advent dosad.

Pripremili smo ukupno 44 programa. Krećemo 15. decembra nastupom Ivana Zaka. Istog dana će se predstaviti grupa Teška tema. Nastupit će i sarajevski New primitivs, te ćemo čuti sve najbolje od Zabranjenog pušenja. Mostarski narodni orkestar također je neizostavan dio priče. Sve smo obuhvatili i napravili širok repertoar. Imat ćemo i bogat dječji program, najavio je.

U novogodišnjoj noći će nastupiti grupa Gabriel i zvijezda večeri Željko Bebek.

I to će biti sjajan ulazak u Novu godinu. I dan kasnije će biti odlično. Nastupit će nova zvijezda Adi Šoše i grupa Twist. Sve prati vrhunska produkcija. I ovog puta ćemo zadovoljiti sve tehničke standarde, najavio je Tiro.

Source: Bih