Bijeljinac uhapšen u Tuzli zbog više krivičnih djela

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za opći kriminalitet su postupajući pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uz asistenciju MUP-a RS, PU Bijeljina, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2020. do 2022. godine, počinio produženo krivično djelo teška krađa, oduzeli slobodu licu S.S.iz Bijeljine.

Lišenje slobode je uslijedilo nakon niza istražnih radnji a u okviru planskih aktivnosti na sprečavanju i otkrivanju teških krivičnih djela protiv imovine.

– Imenovani se sumnjiči da je u navedenom periodu, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, upotrebom fizičke snage i podesnih predmeta djelovao na obezbijeđene prostore porodičnih objekata na području Tuzlanskog kantona, neovlasteno ulazio u iste, odakle je za sebe prisvajao gotovi novac, nakit, oružje i druge vrijednosne pokretnine, na koji način je nastupila imovinska šteta u iznosu većem od 80.000,00 KM za ukupno 14 oštećenih lica – navode u Upravi policije MUP-a TK-a. 

Uhapšeni S.S. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, 4. aprila 2024. godine, predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(TIP/Izvor: Fena)

The post Bijeljinac uhapšen u Tuzli zbog više krivičnih djela appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba