Kosovski specijalci ušli u manastir gdje su naoružani napadači

Postoji velika mogućnost da se operacija završi u narednih sat vremena, objavio je Klan Kosova.Ranije je policija saopćila da su trojica napadača na Kosovu su ubijena, dok su u Rudarama uhapšena četvorica njihovih pomagača.

Podsjetimo, tridesetak naoružanih napadača skriva se u manastiru Banjska na sjeveru Kosova, a opkolile su ih jake policijske snage. KFOR je saopćio da nastavlja pomno da prati situaciju u Banjskoj i dodao da su trupe KFOR-a prisutne u tom području koje su spremne da odgovore ako bude potrebno,pišu Vijesti

Premijer Kosova Albin Kurti je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća sigurnosti Kosova zatražio da se napadači predaju sigurnosnim vlastima.

“Sigurnosni organi i tužiteljstvo izvršit će izvide kako bi prepoznali te uniforme. Kao što se vidi, kod manastira se osim džipova nalazi i jedno blindirano vozilo. Primjećujete da postoji oklop koji je tipičan za bojnu uniformu i opremu. Predstavljena je organizirana formacija koja je došla ratovati na Kosovo”, rekao je.

Predsjednik Srbija Aleksandar Vučić najavio je vanredno obraćanja večeras u 20 sati.

Source: region