BIHAMK – Saobraća se po suhom kolovozu, povećana opasnost od odrona

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama.

Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog radova, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacija kolovoza izvodi se na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, na dijelu od Bistrika prema Vracama), zbog čega se svakog radnog dana od 08 do 17 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most)  i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Travnik-Donji Vakuf (Komar) Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača,  kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na  graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Jelah-Doboj, zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice od 07 do 17 sati svakog dana osim nedjelje saobraća se usporeno, jednom trakom.

M-5

Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Travnik-Donji Vakuf (na prevoju Komar) izvode se radovi na sanaciji mosta, postavljeni semafori-naizmjenično propuštanje vozila.

Sarajevo, sanacioni radovi na tranzitu (na dijelu od Bistrika prema Vracama), svakim radnim danom u terminu od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6

Grude-Vitina (Ružići), zbog izgradnje pješačke staze od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-15

Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

M-17

Tarčin-Raštelica, zbog radova na polaganju cjevovoda, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Jablanica-Potoci, zbog sanacionih radova od 08 do 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17.3

Ulaz u Neum (Stolac-Neum), zbog neophodnih radova saobraćaj je obustavljen i preusmjeren kroz ulicu Dubrovačka.

M-18

Čevljanovići-Nišići, zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Rača-Bijeljina, u reonu Balatuna izvode se sanacioni radovi, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na rušenju tunelske cijevi vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

REGIONALNI PUTEVI:

R-442 Hadžići-Gornja Grkarica-Krupac, zbog neophodnih radova svakog dana osim nedjelje od 07:30 do 17 sati na mjestima radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-443 Kreševo-Kiseljak, zbog radova na dionici Tomića krivina-Alagići od 07 do 17:30 sati saobraća se jednom trakom, dok je preko mosta na rijeci Ljuskavi u naselju Alagići saobraćaj obustavljen i preusmjeren na izgrađenu obilaznicu.

R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova od 07 do 17:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-467 Podkamensko-Olovo (Boganovići) zbog izvođenja radova na mostu obustavlja se saobraćaj i preusmjerava na privremeni most preko Krivaje u neposrednoj blizini (za vozila do 15 tona), a za vozila preko 15 tona pravcem Ribnica-Banovići-Živinice-Kladanj-Olovo.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

R-470 Par Selo-Dubrave Donje, zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

KANTON SARAJEVO:

-U toku su radovi  na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-17, raskrsnica ulica Lužansko polje-IV Viteške brigade (na Ilidži). Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na ulicu Blažujski drum.

-Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Aleja Bosne Srebrene, Ante Babića, Anđelka Lažetića (Hadžići), Dobojska, Novopazarska, Gornji Velešići, Niže Banje, Dženetića Čikma, Nahorevska, Igmanska cesta, Braće Mulić, Bulevar Mimar Sinana, 8.mart, Goraždanska, Sprečanska, Osik-Put Famosa, Mali Kiseljak, Aleja Bosne Srebrene, Izeta Čomare, Butmirska cesta, Plavi put, Branilaca Šipa, Majdanska, Alajbegovića i Isevića sokak, Stolačka,  Panjina Kula i spoj sa ulicama Breka i Grdonj, Kotromanića,  Crni Vrh, Zapadni prilaz gradu („Brza cesta“), Ljubljanska i Stara cesta-Mitra Šućura.

-Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Fetaha Bećirbegovića saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

DONJI VAKUF

U toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega je obustavljen saobraćaj preko mosta Alije Izetbegovića, pa se vozila preusmjeravaju preko nove obilaznice (kružni tok, te dalje kroz centar i obrnuto iz pravca Jajca prema Bugojnu), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

The post BIHAMK – Saobraća se po suhom kolovozu, povećana opasnost od odrona first appeared on SodaLIVE.ba / Već drugu deceniju zajedno!.

Source: tk