Prokrijumčarili kokain u Hrvatsku u stolnjacima, objavljeni detalji

Sumnja se da je droga skrivena u platnenim stolnjacima prokurijumčarena u Hrvatsku u dva paketa nakon čega ih je u Zagrebu početkom studenog preuzeo 43-godišnjak. Pretragom paketa pronađeno je 26 komada stolnjaka natopljenih kokainom.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 43-godišnji muškarac, zajedno s 42-godišnjakom, nabavljao smolu konoplje i kokain te da su isto vagali, prepakiravali, miješali s punilima i sve to skrivali u stanu u Haulikovoj ulici. Osim toga, uređajem za emitiranje svjetlosti umjetno su uzgajali konoplju, sušili je i preprodavali.

Kod muškarca je pronađeno 0,5 grama kokaina i 4,8 grama smole konoplje, a u stanu u Haulikovoj pronađen je improvizirani laboratorij za uzgoj bilja, kao i 38 stabljika konoplje, 1723 grama konoplje, 831,1 grama smole, kao i osam grama kokaina, 42,8 grama punila te dvije digitalne vage i uređaj za vakumiranje.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu. prenosi “N1“.

Source: region