NAJNOVIJA UPOZORENJA RHMZ-a STIŽU IZ SATA U SAT Smrklo se i u Beogradu, a ovi dijelovi Srbije su na udaru pljuskova i grmljavine: Moguć i grad i OLUJNI VJETAR

“Na području jugozapadne Srbije, Šumadije, kao i istočne i jugoistočne Srbije u naredna dva sata lokalni plјuskovi sa grmlјavinom. U pojedinim delovima Beograda slaba kiša”, navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ koje je na snazi od 14.23 sati. Malo prije toga, u prijestonici se već bilo smrklo. Inače, od jutros i za prestonicu važi najava pljuskova i grmljavine.

Prije toga, tokom cijelog prijepodneva i popodneva RHMZ na oko sat vremena izdaje upozorenja kojim dijelovima Srbije se očekuju pljuskovi i grmljavina.

“Na području jugozapadne Srbije i Šumadije u naredna dva sata lokalni plјuskovi sa grmlјavinom”, bilo je navedeno u upozorenju objavljenom u 12.21 sati. Međutim, sat vremena kasnije, stigla je dopuna da se isto očekuju još i u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Prije toga, u 11.44 sati na snazi je bilo ovo upozorenje: “Na području jugozapadne Srbije u naredna dva sata plјuskovi sa grmlјavinom, koji na području Užica i okoline mogu biti intenziviniji”.

RHMZ je jutros ponovo upozorio na današnje vremenske nepogode u centralnim i južnim predjelima Srbije: “Danas u centralnim, istočnim i južnim predelima naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom i osetan pad temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni”, upozorio je RHMZ.

Kako se ističe u vremenskoj prognozi za danas, “u zoni jakih grmlјavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)”.

Podsjećaju da će dnevna temperatura biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na jučerašnji dan, i kretaće se od 22 na sjeveru do 32 stepeni Celzijusovih na jugoistoku. prensoi novi

Source: region