KBS Seiken:Uspjesi na turnirima u Zenici i Sarajevu

KBS Seiken:Uspjesi na turnirima u Zenici i SarajevuKlub borilačkih sportova bio je učesnik dva značajna takmičenja:juče u Zenici, a prošlog vikenda na Ilidži.

Jučer se u Zenici održalo Karate prvenstvo Federacije BiH za djecu do 14 godina, na kojem je nastupilo oko 800 takmičara iz 84 karate kluba. Naš klub predstavljalo je 11 takmičara, a ostvareni su slijedeći rezultati:

Srebrenu medalju osvojio je Alispahić Muhamed – borbe,dok u borbi za medalju nisu imali sreće Lačić Dženan, Bajrić Ćamil, Džekić Mahir, Zenunović Asja i Gutić Džejna.

Također, prošlog vikenda u Sarajevu – Ilidža, održao se najmasovniji i najkvalitetniji internacionalni karate turnir na našim prostorima, koji je okupio oko 1500 takmičara iz 111 karate klubova, sa prostora 8 zemalja.

Naš klub predstavljalo je 6 takmičara, a ostvareni su slijedeći rezultati:

Srebrenu medalju osvojio je Alispahić Muhamed – borbe,a u borbi za medalju izgubili su Idrizović Alina – kate i Šišić Ahmed – borbe.

Čestitamo svim takmičarima koji su dostojanstveno i hrabro predstavili svoj klub i grad, na ovim izuzetno važnim takmičenjima, a naročito našem Alispahić Muhamedu – VICEŠAMPIONU FEDERACIJE BiH. Žalimo zbog nedostatska sportske sreće koja nas je koštala nekoliko medalja, ali se ne predajemo i nastavljamo dalje još jačim tempom, ispred nas je još mnogo posla i aktivnosti.

Takmičare na pomenutim prvenstvima ponosno su vodili treneri Brčaninović Aldina, Brakić Vedrana i Zenunović Larisa./Uprava KBS Seiken/

www.zivinice.ba

Source: enovosti.ba