Prva fotografija automobila kojim su osumnjičeni pregazili Danku Ilić

Oni su djevojčicu, kako se sumnja, udarili bijelim automobilom Fiat Panda, a sada se pojavila i fotografija tog vozila sa kamere za video-nadzor, prenosi Blic.

Kako se vidi na fotografiji, ona je zabilježena 26. marta, na dan kada je Danka Ilić nestala, u 13.35 sati i 35 sekundi u Ulici Radomira Putnika. Kasnije je zabilježeno da se vozilo parkiralo u 13.50 ispred kuće kod koje je bila Danka Ilić, što se poklapa s vremenom njenog nestanka.

Kako je ranije rekao ministar policije Srbije Bratislav Gašić, majka Ivana Ilić je sa djecom došla u 13.10 sati u Banjsko polje i djeca su se igrala u dvorištu, gdje ih je ona fotografisala. U 13.22 sata je, shvatila da Danke nema, a supruga je pozvala u 13.41 sat.

Kako je Gašić objasnio, “u tom periodu, od 13.45 do 15.52 sati, Danka je izašla iz dvorišta i kretala se asfaltom, što su potvrdila dva očevica”.

– Majka je oko 13.50, tražeći dijete, vidjela bijeli auto i muško lice koje stoji pored njega, za koje se kasnije, tokom istrage, ispostavilo da je riječ o vozilu Fiat Panda, u kojem su bili osumnjičeni S.J. i D.D. Prema iskazu jednog od osumnjičenih, oni su bili na radnom zadatku u naselju Banjsko polje, gdje su trebali da provjere šaht u Ozrenskoj ulici, gdje su stigli u 13.20 – ispričao je Gašić.

Podsjetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Source: region