API Riznica na Međunarodnoj konferenciji pčelarstva u Labinu

API Riznica na Međunarodnoj konferenciji pčelarstva u Labinu

-API Riznica iz Živinica učesnikna 4. Nacionalnoj konferenciji pčelarstva, apiterapije i apiturizma sa međunarodnim sudjelovanjem u Labinu

 Proteklog vikenda u Labinu/ Hrvatska održana je “4. Nacionalna konferencija pčelarstva, apiterapije i apiturizma sa međunarodnim sudjelovanjem” na kojoj je ravno pravno učestvovala i API Riznica pčelarstva Handalić iz Živinica.

Sa Asmirom Handalićem razgovoarali smo o učešću na samoj konferenciji, ostvarenim kontaktima te kakve dojmove novi i o novim planovima API Riznice:

Učinjena nam je iznimna čast da na jednom od najprestižnih događaja za pčelarstvo u regionu, „ 4. Nacionalnoj konferenciji o pčelarstvu, apiterapiji i apiturizmu sa međunarodnim sudjelovanjem“ koja je održana ovog vikenda u dvorani  SC „Franko Mileta“ u Labinu, Hrvatska predstavimo rad naše Api Riznice – rekao naje na samom početku razgovora g-din Handalić, te nastavio …

Organizator ovog događaja bila je Pčelarska udruga Labin na čelu sa g.Darko Martinovićem, a suorganizator je Hrvatsko apiterapijsko društvo na čelu sa dr.gosp Gordanom Hegić i Grad Labin. Prepoznata je ideja kojom se rukovodimo u razvoju projekta Api Riznice u sklopu našeg PPG-a, te smo imali priliku da budemo jedan od izlagača na ovom važnom događaju.

Ovo je bila  jedinstvena prilika da osim razmjene kontakata i novih poznanstava, na licu mjesta čujemo o pozitivnim iskustvima ali i problemima sa kojima su se susretale naše kolege iz regiona pri realizaciji svojih ideja.

Pored toga što smo predstavili razvojni put Api Riznice od jednog standardnog pčelinjaka do mjesta na kome je već sada moguće realizovati projekte u sklopu Api turističke ponude našeg PPG-a, uspjeli smo i da predstavimo razvojni put naših proizvoda do kojih dolazimo kroz našu pčelarsku proizvodnju.

Slobodno možemo reći da smo ostavili više nego pozitivan dojam i privukli pažnju učesnika i prisutnih medija predstavljanjem naših proizvoda u okviru nastajućeg brenda:

Korporativni pokloni:

– teglice sa okusom i ukusom

– slatka rezerva okusa i ukusa

Ostvareni su kontakti sa predstavnicima turističke zajednice Istarske, a također i Karlovačke županije, gdje smo obostrano iskazali želju za izgradnju saradnje kroz organizovanje međudržavnih studijskih posjeta s ciljem razmjene iskustava i uzajamne pomoći u rješavanju problema koji pritiskaju pčelarstvo u obje države – dodao je Asmir Handalić, te  s obzirom da je Pčelarska udruga Labin na čelu sa g.Martinovićem uspjela da realizuje zavidan broj projekata Evropske Unije koji se odnose na pomoć i subvencioniranje u pčelarstvu, isti su ponudili svaki vid pomoći našim pčelarima vezano za njihova iskustva u realizaciji ovih projekata.

Nakon realizovane konferencije zajedno sa domaćinima smo obišli i njihov Urbani (gradski) pčelinjak koji su uspjeli da realizuju uz podršku fondova Evropske Unije.

Zahvaljujemo se organizatorima Pčelarskoj urduzi Labin na srdačnom prijemu, te se radujemo se nastavku saradnje, novim susretima i projektima u kojima će učestvovati i Api Riznica Handalić – rekao nam je na samom kraju Asmir Handalić vlasnik i pokretač API Riznice Handalić.H.D./ Foto – boljatuzla.ba

#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 .gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 .gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

 

www.zivinice.ba

Source: enovosti.ba