Veče sa piscem Stefanom Simićem u Gračanici 19. januara

U prostorijama Narodne biblioteke “dr Mustafa Kamarić” u Gračanici biti će upriličeno književno veče sa Stefanom Simićem pod nazivom “Teatar kabare” u petak, 19. januara od 19 časova.
Stefan Simić je mladi pisac i sociolog rođen 1989. godine u Paraćinu, Srbija. Socijalno angažiran pisac, već godinama objavljuje svoju poeziju na internetu, prozu, zapise iz svakodnevnog života, kao i kritiku društvene zbilje. Od 2012. godine izdao je nekoliko knjiga.

Teatar kabare je program gdje izvodi svoje najbolje tekstove, uz muziku, uz puno priča koje pokreću, inspirišu i bude ono pravo.

Simić zadire duboko ispod trivijalnosti, lažnih vrijednosti i površnih emocija sa kojima živimo, i to uvijek sa istim ciljem – da nam otvori novi video krug stvaranja jednog humanog društva.
Veće sa Stefanom Simićem, u obliku teatra i kabarea, održano je u mnogim gradovima u Bosni i Hercegovini, i regionu. Prije Gračanice, Simić će sa svojim programom nastupiti – u Loparama 16 januara, Čeliću 17 januara, i Brčkom 18 januara.

Ulaz je slobodan, svi su dobro došli!

The post Veče sa piscem Stefanom Simićem u Gračanici 19. januara appeared first on Portal Gračanički.ba.

Source: Vijesti bih