Gračanica uskoro dobija novu autobusku stanicu

Uskoro će biti otvorena nova autobuska stanica u Gračanici u neposrednoj blizini magistralnog puta M-17. Novi objekat autobuske stanice izgrađen je na površini većoj od 10.000 m2 kao investicija privrednog društva AVIS d.o.o. Gračanica.

“Izgradnja novog objekta predstavlja višemilionsku investiciju sprovedenu u interesu svih korisnika autobusnog saobraćaja, građana Grada Gračanica i u interesu same kompanije”, potvrđeno je iz kompanije.

Naime, izmještanjem autobuske stanice iz centra grada smanjiti će se saobraćajne gužve i zagađenje zraka za lokalno stanovništvo a putnicima u tranzitu će se smanjiti vrijeme putovanja do krajnje destinacije, samom činjenicom da više nije potrebno prolaziti duž cijelog Grada za pristup autobuskoj stanici nego se ulazak i izlazak putnika obavlja na lokaciji u neposrednoj blizini magistralnog puta. 

Također, za razliku od prijašnjeg, u sklopu novog objekta autobuske stanice putnici i posjetitelji će imati dodatni sadržaj kao što su: , caffe bar, mjenjačnicu, bankomat i sl. sa velikim parking prostorom ispred objekta.

U tu svrhu dostupni su slobodni poslovni prostori u sklopu zajedničkih prostorija autobuske stanice kao i neovisno od istih, te se zainteresovana lica za najam prostora mogu javiti upravi društva na mail adresu: avis.doo@bih.net.ba

Društvo za prevoz putnika AVIS d.o.o. Gračanica posluje na postojećoj autobuskoj stanici više od 50 godina, a razvoj Grada i njegova industrijalizacija zahtijevaju proširenje objekta te razdvajanje gradskog i prigradskog saobraćaja, te je tako izgradnja novog objekta bila neophodna u cilju pružanja kvalitetnijih usluga.

Source: STUDIO D TK