U ponedjeljak protesti u Kalesiji zbog povećanja paušala vijećnicima Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Kalesija je donijelo Odluku izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg, članovima Kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće Kalesija.

Paušali su 350 KM povećavani na 650 KM, a dnevnica sa 50 na 100 KM.

Ova vijest izazvala je buru negodovanja kalesijske javnosti. I borci i građani su ogorčeni zbog ovakve odluke.

Kako saznajemo u PS Kalesija za ponedjeljak je prijavljeno održavanje mirnih protesta u centru Kalesije u 12:00 sati., a vijest se širi društvenim mrežama, koju prenosimo:

Dragi Kalesijci, budimo jedinstveni a posebno dostojanstveni u ponedeljak 12.07.2021. na mirnim protestima zbog povećanja paušala vijećnika za 100%. Apel i molba da prođe sve u najboljem redu i miru, bez ijedne mrlje, pokažimo i dokažimo ko više voli Kalesiju MI ili oni ,MI koji je branimo a oni je cijepaju, dijele , uzimaju , otimaju , MI koji je gradimo a oni je ruše i da znaju oni su vijećnici jer smo ih mi izabrali i logično možemo i da ih smijenimo. Molim vas budimo kulturni i na miran način izrazimo svoje negodovanje zbog njihovih hirova .Vidimo se u ponedeljak u 12h – objavljeno je u najavi protesta.

The post U ponedjeljak protesti u Kalesiji zbog povećanja paušala vijećnicima Općinskog vijeća appeared first on Kalesijski.ba.


Izvorni članak: U ponedjeljak protesti u Kalesiji zbog povećanja paušala vijećnicima Općinskog vijeća