Tuzlanka sa Univerziteta u Minhenu pomaže bh. učenicima u učenju fizike

Mlada Tuzlanka Šejla Hadžić je prije nekoliko dana pokrenula YouTube kanal sa ciljem prezentiranja lekcija i rješavanje problema srednjoškolske fizike. 
-Moja namjera je pomoći djeci prilikom učenja fizike, objašnjavajući njenu kompleksnost, ali istovremeno otkrivajući njenu ljepotu. Kanal je namijenjen učenicima srednjih škola koji uče fiziku, kao dopuna redovnoj nastavi fizike i pomoć pri učenju. – ističe Šejla.

Šejla je diplomantica Prirodno-matematičkog fakulteta u Tuzli sa svim desetkama u indexu, koja je svoje dalje obrazovanje nastavila van naše domovine.

Šejlina želja je bila da svoj profesionalni angažman i karijeru gradili u inostranstvu i to joj se i ostvarilo. Nakon nekog vremena koje je provela u Europskom vijeću za nuklearna istraživanja (CERN) obrazovanje je nastavila na Univerzitetu u Minhenu.

Prije odlaska na dalje školovanje, Šejla je bila aktivna učesnica programa koji se realizuju pri Medžlisu Tuzla i Asocijaciji žena, posebno u onim programima koji se tiču djece i osjetljivih kategorija stanovništva.

Danas, iako daleko od domovine Šejla djeluje proativno i ne zaboravlja da je vrijeme naš najvažniji resurs, te da sve ono što nam je na raspolganju trebamo i iskoristiti na pravi način.

Kanal i FB stranicu „Šejla objašnava“ možete zapratiti na linkovima ispod:

YouTube kanal

FB stranica

Drugi čitaju