Tuzla: Haliloviću dvije godine zatvora: Krivotvoreći dokumente, sebi na račun prebacio 175.000 KM

U drugostepenom postupku pred Kantonalnim sudom Tuzla, na osnovu optužnice ovog Tužilaštva, donesena je pravosnažna osuđujuća presuda za Jasmina Halilovića (53) iz Tuzle, kojem je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine zbog prevare, kao i krivotvorenja isprava.

Optužnicom tuzlanskog Tužilaštva Halilović se teretio da je u periodu od januara 2009. do maja 2012. godine, svjestan da izrađuje lažne isprave koje je upotrijebio kao prave, sačinio 39 virmanskih naloga i ovjerio ih pečatom Udruženja kupaca “PZC Stupine” Tuzla u kojem je bio član.

Na njima je krivotvorio potpis ovlaštene osobe i potpisnika tog Udruženja, te je sa namjenskog podračuna i računa Udruženja na svoj račun prebacio oko 175.000 KM. Na taj način je u ovom iznosu sebi pribavio imovinsku korist a oštetio Udruženje i druge članove.

– S ciljem da sebi pribavi imovinsku korist, u periodu od tri godine, je sačinio veći broj lažnih isprava i lažnim prikazivanjem podataka doveo druge u zabludu i time ih naveo da čine na štetu tuđe imovine – navedeno je u optužnici Tužilaštva TK.

Drugi čitaju

Komentariši