Tuga u Donjim Raincima kod Kalesije: Klanjana dženaza 19-godišnjoj Nejri Mujkić

U Donjim Raincima kod Kalesije u utorak je klanjana dženaza 19-godišnjoj Nejri Mujkić, koja je u nedjelju uvečer izgubila život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na mjestu koje je stotinjak metara udaljeno od njene rodne kuće.

Ispred porodičnog doma Mujkića okupio se veliki broj mještana Donjih Rainaca i okoline, a riječi mjesnog imam prekidali su jecaji i suze.

– Znamo svi da se trebamo spremati za ovaj trenutak koji niko ne može predvidjeti. Nejru Mujkić pamte po dobrom i za nju možemo čuti samo riječi hvale – rekao je mjesni imam koji je potom pozvao prisutne da prouče Fatihu.

Ruke uzrak digao je i Nejrin brat Armin, najmlađi član porodice Mujkić, a taj prizor je slomio srca svih prisutnih. Otac Mujo je primao mnogobrojne izraze saučešća, dok majka Nihada zbog neopisive boli i tuge nije mogla stajati na nogama. Sestra Melisa je tješila svoje najbliže…

Niko, ama baš niko nije smogao snage da progovori o tragediji porodice Mujkić.

– Učestvovao sam u akciji spašavanja nakon nedjeljne nesreće. Nakon prizora koji sam vidio svaki komentar je suvišan – rekao nam je jedan od mladića iz Gornjih Rainaca.

Nejrini profesori i školske kolege iz Mješovite srednje škole Tuzla, koju je nedavno završila, na društvenoj mreži Facebook objavili su tužni post.

– Draga Nejra, tvoj osmijeh, vedrina i druželjubivost zauvijek će ostati u našim srcima. Volimo te.

Podsjetimo kako je u nedjeljnoj saobraćajnoj nesreći u Donjim Raincima kod Kalesije život izgubila Nejra Mujkić, dok je teško povrijeđena Elma Dardagan i za njen se život i dalje bore ljekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Lakše je povrijeđen Tarik Atlagić.

Foto: Oslobodjenje.ba

Drugi čitaju