Strava u Srbiji: U lančanom sudaru sedmoro poginulih, oko 40 povrijeđenih

Na auto-putu kod Jagodine, danas oko 7.20 sati došlo je do lančanih sudara, u oba smera, u kojima je život izgubio sedam osoba. Medicinska pomoć je ukazana na 27 osoba, od kojih je 17 zadržano na liječenju.

Na mjestu udesa, lakše i teže povrede je dobio 35 do 40 osoba.

Uviđaj je u toku, a do saobraćajne nesreće, u kojoj je učestvovalo 34 vozila, najverovatnije je došlo zbog slabe vidljivosti izazvane maglom.

Na tom dijelu auto-puta nastupile su dvije saobraćajne nesreće, po jedna u obe smerove, oko 400 metara od druge.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginulo na traci iz pravca Niša, a četiri na traci iz pravca Beograda.

Ljekari u bolnicama u Jagodini i Ćupriji danas imaju puno ruku posla.

U Opštu bolnicu u Jagodini smješteno je sedam povrijeđenih osoba – dva državljana Srbije i po jedan Njemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak.

Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odjeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostali su zadržani u Jagodini, a radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

“Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen”, rekao je Lukić.

U Opštoj bolnici u Ćupriji je negovano devet osoba.

Jedan pacijent je upućen na lečenje u Klinički centar Niš, a jedan je smješten u intenzivnu njegu, izjavio je direktor bolnice Slobodan Gajić Tanjugu.

Na mjestu udesa, uz saobraćajnu policiju su i vatrogasci, koji su gasili požar na dva kamiona i specijalnim makazama sjekli automobile i vadili povrijeđene. Tu su i medicinske ekipe, dizalice i šlep vozila.

Saobraćaj se preusmerava na alternativne pravce, od smera prema Nišu preko Jagodine, a od smera ka Beogradu preko Ćuprije.

Drugi čitaju