‘SNAGA NARODA’ U ZETRI, ZAVRŠNI PREDIZBORNI SKUP SDA: OVIH DANA SE BIH ZAZELENILA, TO SVJEDOČI DA SLIJEDI POBJEDA

U prepunoj Zetri večeras se članovima i simpatizerima stranke obraćaju Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda i Ramiz Salkić, kandidat za potpredsjednika bh. entiteta Republika Srpska. 

Nosioci lista SDA za sve nivoe vlasti predstavljeni su večeras u Zetri, uz aplauze prisutnih u dvorani.

Kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je poručio da za dva dana slijedi velika pobjeda SDA i njegova pobjeda za člana Predsjedništva BiH.

– Obišao sam cijelu BiH. Obišao sam i onaj dio u kojem ne mogu za mene glasati. Naš narod živi u cijeloj BiH. Moj narod su svi ljudi koji vole i poštuju državu BiH – kazao je Džaferović.

Pomoć povratnicima je, dodao je, prioritet SDA, a njihova ravnopravnost na svakom pedlju države je od vitalnog interesa. Podsjetio je da su u proteklom mandatu ostvareni veliki pomaci

– Deblokirali smo evropski i NATO put te pokrenuli ekonomske reforme. Imali smo u tome snažne opstrukcije. Gospodine Dodik, nikada nećeš otcijepiti ni pedalj BiH. Pozivam te da poštuješ prava Bošnjaka u entitetu RS jer jedino tako možeš da sačuvaš entitet RS. Gospodine Čoviću, Bošnjaci i Hrvati žive zajedno u cijeloj BiH. Ne traži dodatne etničke podjele. To se ne isplati i nije u interesu hrvatskog naroda – poručio je Džaferović.Upozorio je također na odnos opozocije u proteklom mandatu, koji je ocijenio kao nekonstruktivan.

– Kada god su bili na vlasti, pravili su problem ovoj zemlji. Nikada im nemojte zaboraviti Zakon o prebivalištu. U crno su zavili povratnike. Nikad im nemojte dati glas – kazao je Džaferović.

Govoreći o njegovoj konkurenciji za Predsjedništvo BiH, kazao je da se radi o smutljivcu i populisti koji ne zaslužuju da vode ovu državu.

– Ovo je jedna dobra, lijepa, bogata zemlja. Ovo je zemlja čiji je put reintegracija, integracija u EU. Ovo je zemlja koja ne može da tri dominaciju, diskriminaciju, segregaciju i nikakve dodatne podjele – kazao je Džaferović.

Silama koje nasrću na BiH je poslao poruku koju je davno izrekao rahmetli Alija Izetbegović.

– Oni će se umoriti. Mi se nećemo umoriti – kazao je Džaferović.

Drugi čitaju