SDA vodi u šest općina TK, SDP u četiri, a PDA u tri

Centralna izborna komisija nema novih podataka o izlaznosti i rezultatima izbora na području Tuzlanskog kantona, jer zvanični podaci i dalje govore o 50,53 posto čitanih listića.

Dosadašnji rezultati pokazuju da u tuzlanskom kantonu trenutno dominiraju samo tri političke partije.

Tako je SDA, koja trenutno vodi u trci za Skupštinu TK, dobila najveći broj glasova u opštinama Srebrenik, Doboj Istok, Čelić, Teočak, Kalesija i Živinice.

SDP je trenutno drugi i imaće vjerovatno nešto manje od četvrtine mandata u Skupštini TK, a nezvanično pobedio u Tuzli, Gračanici, Gradačcu i Lukavcu, dok je PDA stranka sa najviše glasova u Banovićima, Sapni i Kladnju. Ova stranka, prema trenutnom broju glasova, ima petinu mandata u Skupštini TK.

U najvećem izbornom centru Tuzli, gdje je premašeno nešto više od 30 posto glasačkih listića, sa 25,7 posto vodi SDP, ispred Koalicije hrvatskih stranaka na čelu sa HDZ-om, sa 13,9 posto (1.048 glasova), dok SDA ima 11 , 04 posto, PDA 10,75 posto glasova.

Inače, procentualno najveći broj glasova – oko 59 posto, dobila je PDA u Banovićima, gdje je stranku podržalo 5.000 glasača.

(tkportal.ba / FENA)

Drugi čitaju