SBB usvojio izborne slogane, predizborna kampanja počinje iz Srebrenice

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost BiH danas je na sjedici u Sarajevu verificiralo odluku da će predizborna kampanja SBB-a početi 7. septembra velikim skupom u Srebrenici.

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, obilaska spomen sobe u bivšoj fabrici akumulatora, predviđeno je da više stotina članova SBB-a pješke prođe Srebrenicom i da predizborni skup počne u 17 sati u Domu kulture.

“Otvaranjem kampanje u Srebrenici SBB šalje višeslojnu i općedržavnu poruku da je BiH neupitna, jedinstvena i nedjeljiva država. U tom gradu se dogodio genocid nad Bošnjacima i SBB na ovaj način potencira svoje poznato stajalište da žrtve genocida, preživjeli Srebreničani i Srebrenica trebaju biti stalno i tokom cijele godine prisutni u srcima građana i političkom životu BiH”, saopćeno je iz SBB-a.

Na današnjoj sjednici je također odlučeno da će završni predizborni skup SBB-a, biti održan 5. oktobra u velikoj dvorani Centra Skenderija u Sarajevu, koja može da primi desetak hiljada ljudi.

Također, Predsjedništvo SBB-a na današnjoj sjednici usvojilo je izborne slogane stranke. U predsjedničku i stranačku kampanju SBB će ići sa sloganima: „Biraj moćnu BiH“, „Život za BiH“. „Ekonomija, a ne dinastija“, „Za Evropu, nas je više!“ i „Sve za državu“.

Drugi čitaju