Ryanair šestu godinu zaredom izabran za najgoru aviokompaniju u Velikoj Britaniji

LONDON, Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair izabran je za najgoru aviokompaniju u Velikoj Britaniji šestu godinu zaredom, pokazala je godišnja anketa portala Which Travel koji se bavi istraživanjem zadovoljstva potrošača.

Putnici su aviokompaniji dali najniže moguće ocjene za ukrcavanje, udobnost sjedišta, uređenje kabine te kvalitetu hrane i pića, piše Hina.

Ryanair je dobio ukupnu ocjenu od 40 odsto, iza drugih niskotarifnih aviokompanija poput Thomasa Cooka (52 odsto) i Wizz Aira (54 odsto) koji najviše lete na destinacije u istočnoj i središnjoj Evropi.

U najboljih pet su Aurigny Air Service, Swiss Airlines, Jet2, Norwegian i nizozemski KLM.

Putnici koji lete Ryanairom posebno su frustrirani zbog otkazivanja letova, čestog mijenjanja pravilnika za prtljagu i netačnost voznog reda aviokompanije.

Na hiljade sudionika ankete izjavilo je za Which Travel kako “nikada više neće letjeti Ryanariom, ma koliko bio jeftiniji od svoje konkurencije”.

Portparol kompanije koja ove godine planira prevesti 141 milion putnika kaže da anketa ne “odražava uspjeh firmee”.

Ryanair je 2018. pogodio veliki štrajk zbog kojeg su bili otkazani letovi, ali kompanija nije putnicima ponudila odštetu. Osim toga, prošle je godine tri puta mijenjala pravila za prtljagu. Klix.ba

Drugi čitaju