ON JE AUTOM POKOSIO SELMU I EDITU: Sanjin Sefić osuđen na 14,5 godina robije!

Njegovi pomagači Sara Sefić, Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić su oslobođeni krivice.

Sefić je, prema navodima optužnice, kobnog 10. oktobra 2016. godine oko 21.35 sati vozio golf 6 brzinom od oko 105 kilometara na sat kada je usmrtio nesrećne studentkinje.

“Ušao je u raskrsnicu kada je za kretanje vozila na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, ne obraćajući pažnju na dva pješaka, koji su već prešli kolovoz na obilježenom prelazu kada je za pješake na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo” stoji u optužnici.

Dodaje se i da Sefić nije smanjio brzinu, nije kočio niti je pokušao da vozilom izbjegne djevojke.

“Prednjim čeonim dijelom vozila udario ih je i nastavio kretanje. Selmu je udarom vozila odbacio oko 38 metara, a Editu oko 31 metar. Selma je zadobila teške povrede, usljed kojih je preminula na licu mjesta, dok je Edita, takođe usljed teških povreda, podlegla u bolnici oko ponoći” navodi se u optužnici.

Nakon stravične nesreće, Sefić je vozilo sakrio na Grbavici, a potom se sastao sa sestrom Sarom u šoping-centru “Grbavica”. Ona je pozvala Dinu Alića i Amara Salihovića da dođu i pomognu Sefiću da pobjegne iz BiH u Srbiju.

“Koristeći golf 4, koji je vozio Dino Alić, Sefića su prevezli iz Sarajeva do graničnog prelaza Uvac, tačnije do pumpe u Rudom, gdje je Sefića preuzeo njegov rođak Goran Perišić, s kojim je prešao Uvac 11. oktobra oko pola sedam ujutro” navedeno je u optužnici.

Sefićevi pomagači kasnije su angažovali Sauda Nišića da bi sakrili auto kojim su Sanjina prevezli do Rudog. Nišić je vozilo sakrio iza svoje kuće na Ilidži. Sefić je ubrzo uhapšen u Srbiji i izručen je Bosni i Hercegovini.

Drugi čitaju