Nove snježne padavine, novi problemi u pojedinim živiničkim naseljima

Snježne padavine koje su ovih dana zahvatile naše krajeve, izazvale su velike probleme u saobraćaju, ali i isporuci elekrične energije. Takvo stanje zabilježeno je u nekoliko živiničkih naselja. Neka naselja ponovo su ostali bez struje određeni period, a ni putna komunikacija nije zadovoljavajuća. Fotografija koju vidite ispod, može asocirati na prelijepu zimsku idilu, ali mješoviti Tupkovića i Gračanice, ali i okolna mjesta koja koriste dioničku putanju Krivača-Živinice, koja za 12 kilometara približava grad, nisu baš očarani stanjem na ulicama.

Mještani živiničog naselja Tupković još jednu noć proveli su u mraku. Sinoć je ponovo došlo do nestanka struje, a u protekla dva mjeseca ovo je već šesti put da ostaju bez elektične energije. Poznato je da problem pri isporuci električne energije i dalje pravi toplički dalekovod, čiji kvar još uvijek nije u potpunosti saniran. Iako su u decembru mjesecu nadležni pokušali da saniraju kvar, međutim ponovo je došlo do nestanka struje. Mještani strahuju da će na svako novo padanje snijega ostati bez električne energije. U ovom naselju, zakazale su i zimske službe. Put koji vodi od Gračanice do Tupkovića skoro da se i ne čisti. Svaki novi snijeg izaziva još veće probleme na ulicama.

Mještani ovih naselja su ogorčeni, jer kako kažu da im jako teško otići do prodavnice, ambulante, apoteke, do grada idu samo kada moraju, jer je put u lošem stanju. Vozačima je najteže, jer poledica i snijeg stvaraju problem pri vožnji. Dešavalo se da i automobili slete sa puta zbog poledice.

Također, stavite Gračanicu-Krivača-Živinice nije očišćen u mjeri u kojoj je potrebno. Jako je teško saobraćati tim putem, jer je poledicina formirana, pa građani koji trebaju grad na put da se ne usuđuju krenuti bez prijeka potrebe.

Put koji na ovaj način nije bio očišćen jeste relacija Ciljuge-Dubrave, gdje zimske službe jako malo čiste ovaj put. Iako je ovo jedna od najfrekventnijih dionica koja vodi ka Aerodromu Tuzla, nije adekvatno očišćen. Pojačana frekvencija vozila stvorila je sniježne nanose, a niske temperature doprijele su formiranju poledice.

Izvor: ntv.ba

Drugi čitaju