Mlada i uvijek nasmijana vlasnica Frizerskog salona “Kisa” u Tuzli: Ljudi dolaze znatiželjni, a odlaze zadovoljni

“Prije nekoliko mjeseci odlučila sam u Tuzli otvoriti frizerski salon i zarada mi nije na prvom mjestu. Naravno da želim raditi posao koji volim i za koji sam se školovala, ali prije svega želim da se klijenti i korisnici naših usluga uvjere da smo najpovoljniji u gradu, da im pružimo kvalitetnu i ljubaznu uslugu kako bi se vraćali u naš salon”.

Tako razmišlja Belkisa Ćehajić, frizerka iz Tuzle koja je vlasnica Frizerskog salona “Kisa”, u Tuzli, na Stupinama B 7. Lamela 4.

Najbolja reklama, nesumnjivo je zadovoljstvo nakon tretmana. To znaju oni koji su probali usluge frizerskog salona “Kisa”, no za one koji nisu imali takvo iskustvo, treba reći da je to salon, gdje ćete na ležeran način, u kratkom periodu , ali s puno brige o Vašoj kosi, doći do najboljeg rješenja….

Samo za Vas malo smo se okrenuli ka modnim vodama i popričali s našom mladom tuzlankom Belkisom Ćehajić, od prije par mjeseci vlasnicom salona “Kisa”.

Ova mlada i perspektivna frizerka upoznala nas je s čarima svoga posla i otkrila nam neke tajne pa vidimo kako je bilo.

Naravno prvo nas je zanimalo od kuda našoj sugovornici ljubav za ovim poslom, kada ste osjetili da se želite baviti baš frizerskim poslom i kakvi su bili Vaši početci?

– Moram reći da mi je u početku frizerstvo bilo jedan hobi uz sve ostalo čime sam se bavila, da bi iz tog hobija preraslo u veliku ljubav i posao.

Sjećam se da sam još kao dijete u vrtićkoj dobi svaku lutku i barbiku šišala i šišala dok god nisu ostale bez kose…, uhvati me smijeh kada se sjetim da su sve moje lutke u tom nekom period bile čelave, pa sam ih sve redom morala krasiti šeširima, kako me mama ne bi uhvatila, jer onda se zna da nema nove lutke.

 

Moram priznat da je ambijent u salonu zaista pozitivan i nekako drugačiji u odnosu na druge. Odakle vam ideje za ovako lijepim uređenjem salona?

–  Ambijent salona je pomno osmišljen i uređen. Kisa je inspiraciju pri uređivanju pronašla u jednoj od najvećih zvijezdi svih vremena: “Inspiracija je dolazila postepeno, ali sve je krenulo s ogledalima. Kad sam vidjela ogledala, znala sam da idu sa mnom u salon. A onda smo dalje birali stolice, glavoper i druge detalje. Zapravo sam se vodila stilom Marilyn Monroe i stilom vremena u kojem je ona živjela. Htjela sam da prostor bude minimalistički uređen. I eto, uspjela sam dobiti spoj starinskog i modernog.”

Možete nam reći što je za Vas Frizerski salon “Kisa”?

– Za mene je to razlog zbog kojega se svako jutro budim nasmijana, kako radi spoznaje da radim ono u čemu najviše uživam, a tu su i najvažniji klijenti kojima nadam se barem po njihovim reakcijama donosim osmijeh na lice.

 

Šta volite u svom poslu i da li postoje i loše strane Vašeg posla?

– Sa pojedinim osobama se jako brzo povežeš i postanu ti svakodnevica, gotovo sastavni dio života i to je ono najljepše u našem poslu.

Toliko ti je lijepo s njima da se upitaš gdje su bili ranije, pa doista ne bih mogla navesti neke loše strane moga posla, ili ih ja još uvijek nisam doživjela, hvala Bogu!

 

Kako se može doći do Vas, naručiti se za tretman ili frizuru?

– Jednostavno…radno vrijeme salona je 09:00 – 17:00 (pon-pet) i subota do 16:00 sati, nazovete na 062/795-982 ili prošetate do nas Stupine B 7, Lamela 4 br. 50, a tu je i naša facebook stranica ”Muški frizer Kisa” gdje putem inboxa od našeg administratora mozete dobiti bilo koju informaciju o uslugama,cijenama i terminima..

Za kraj… šta biste savjetovali mladim frizerima u potrazi za uspjehom u ovom poslu?

–  Kažu da je uspjeh mjesto gdje se dobra priprema susreće s dobrom šansom, tako da kad vam se ukaže šansa morate biti spremni, odnosno već imati razrađen plan, koji naravno uključuje prvenstveno obrazovanje, a kasnije stalno ulaganje u vaše znanje kako biste bili u korak s trendovima, željama klijenata, jer najvažnije od svega jeste zadovoljan klijent koji s osmijehom odlazi iz Vašeg salona.

Kada imaš volju i istinski uživaš u onome što radiš, shvatiš da nije sve u novcu” poručila je na kraju uspješna, mlada i  uvijek nasmijana frizerka Kisa.

Drugi čitaju