Miralem Pjanić i BH Telecom finansiraju dva apartmana u Roditeljskoj kući

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i vezni igrač italijanskog Juventusa, Kalesijac Miralem Pjanić posjetio je danas Roditeljsku kuću u krugu Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu, u kojoj borave roditelji sa djecom iz cijele BiH koja se liječe od malignih oboljenja.

Kako su u Roditeljskoj kući apartmani tematski uređeni i imaju svoje nazive, BH Telecom i Miralem Pjanić su odabrali apartman za pokroviteljstvo pod nazivom „Visibaba“, koji simbolično najavljuje rađanje još čvršćeg prijateljstva i bezuslovne podrške.

Također Osnovna sindikalna organizacija Generalne direkcije BH Telecoma i radnici BH Telecoma su odabrali apartman pod nazivom „Kućica“ koji simbolizuje brigu društvene zajednice, krov koji štiti djecu oboljelu od raka i njihove porodice.

Tim povodom danas su u Roditeljskoj kući potpisani ugovori o pokroviteljstvu ova dva apartmana na rok od tri godine, čime su reprezentativac Miralem Pjanić i kompanija BH Telecom još jednom iskazali podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.

Popularni Mire je prilikom obraćanja istakao kako mu predstavlja veliku čast da je dio jedne ovakve pozitivne priče.

“Za mene je ovo nešto specijalno. Nadam da će se ovakvim projektom podići svijest javnosti, svih građana u BiH. Ja ću sigurno uvijek podržavati ovakvu priču i u budućnosti. Naša djeca su budućnost cijele države. I sam sam roditelj jednog malog dječaka Edina i ova priča me jako pogodila”, rekao je Pjanić.

Uputio je i poruku roditeljima djece oboljele od raka kazavši kako moraju biti jaki.

“Vi ste za mene velike heroji. Budimo jaki kako bi mogli uraditi još veće projekte”, rekao je bh. reprezentativac.

Predsjednik Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka” Fikret Kubat, čiji je sin također liječen od raka, istakao je kako je današnji događaj posvećen dječici i da su ona danas najvažnija.

“Svi smo tu zbog njih da im pomognemo i izmamimo osmjehe na njihovim licima. Nije slučajno da smo se okupili u mjesecu septembru zato što je to mjesec podizanja svijesti o dječijem kanceru. Veoma je važno reći da ova roditeljska kuća nudi nadu i ono što je potrebno dječici i njihovim roditeljima. Sve to je lakše kada imate prijatelje kao što su upravo Miralem Pjanić i kompaija BH Telecom”, naglasio je Kubat.

Sa par rečenica prisutnima se obratio i generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović. Govoreći o tome koliko kompanija BH Telecom pruža podršku djeci oboljeloj od raka, rekao je kako je ova firma umjesto velikih pompeznih slavlja i proslava, prošle godine Dan BH Telecoma proslavila drugačiji način.

“Prošle godine dan smo obilježili ovdje u ovoj Roditeljskoj kući sa ovim najhrabrijim i najsnažnijim ljudima među nama. Ova djeca su zaista heroji i potrebna im je pažnja i podrška. Ovakve projekte trebamo nastaviti”, poručio je Zaimović.

Mališani u Roditeljskoj kući su pripremili i poklone za bh. reprezentativca koje su mu ovom prilikom i predali. Pjanić nije krio zadovoljstvo zbog prilike da se druži sa dječicom, koja su iskoristila priliku da zabilježe i zajedničku fotografiju.

Roditeljska kuća je otvorena u aprilu 2016. godine i nalazi se u krugu Pedijatrijske klinike Jezero, u Sarajevu. Posjeduje 700 metara kvadratnih korisnog prostora, od toga 10 porodičnih apartmana sa kupatilom, zajedničku kuhinju i dnevni boravak, multifunkcionalnu salu sa igraonicom, vešeraj, krovnu terasu i uređene zelene površine sa prostorom za relaksaciju i igru.

Roditeljska kuća ima energetski certifikat A i koristi solarnu energiju za pripremu potrošne tople vode.Roditeljska kuća pruža oboljeloj djeci i njihovim porodicama drugi dom, porodičnu atmosferu i mjesto, na kojem bar na trenutak, mogu zaboraviti na bolničko liječenje. Do sada je u Roditeljskoj kući boravilo preko 100 porodica, što čini oko 80 posto iskoristivog kapaciteta Roditeljske ku

Drugi čitaju