Mamić je sa zadatkom stigao u Banoviće, ali odlazi razočaran

Ne stišava se bura oko Ajdina Hasića, mladog bh. fudbalera koji je, po još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, nedavno raskinuo ugovor sa Dinamom iz Zagreba.

Priča koja dolazi iz hrvatskog kluba glasi da je porodica Hasić dobila dva ugovora (o raskidu i novi ugovor), ali da je njegov otac potpisao samo ugovor o raskidu i tako svog sina učinio slobodnim igračem.

S druge strane, Hasići tvrde da Dinamo laže, da klub nije oštećen i da je pustio mladog fudbalera. Oni tvrde i to da ga je Dinamo odlučio vratiti tek kada je za Ajdina interes pokazao Real Madrid.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić jučer je izjavio da se “ovakav gaf Dinamu nikad ne bi dogodio da je on u klubu”, a već danas se iz Međugorja zaputio ka Banovićima.

Maminjo je odlučio da lično pokuša ispraviti grešku i da stupi u kontakt sa Ajdinovim ocem, koji se optužuje da je prevario Dinamo. Međutim, Mamić se nazad vraća razočaran i neobavljenog posla.

“Istina je da sam bio u Banovićima. Otišao sam do rudnika u kojem radi Ajdinov otac. Ljudi su me sjajno dočekali ispred rudnika, kontaktirali su oca, javio se i kazao mi da će doći na razgovor. Međutim, nakon deset minuta je nazvao kazavši da mu je odvjetnik Radić zabranio bilo kakvu komunikaciju sa mnom”, rekao je Mamić za Sportske novosti, te dodao:

“Očito se radi o klasičnoj prevari. Dinamo je u najboljoj vjeri postupao gospodski, naravno da je ispao naivan, ali ovo je zaista prava prevara”.

izvor:sportsport.ba

Drugi čitaju