Kalesija / Zabava za cijelu porodicu: “Branjevački skokovi” oduševili i ove godine

Zimske ljepotice poput olimpijskih Bjelašnica, Jahorine, ovih dana su bile omiljene destinacije koje imaju slobodne dane i viške novca. Međutim, Kalesijci danas nisu daleko od kuće kako bi uživali u zabavi na snijegu jer imaju svog “olimpijca”, imaju brdo Branjevac u naselju Kurtići. Shodno današnjoj zabavi možete reći da pomenete zimske ljepotice imaju jaku konkurenciju.

Na oduševljenje svih Kalesijača ili mjesnih okolnih mjesta snijeg i niske temperature ove godine pogoduju za održavanje tradicionalnih “Branjevačkih ski skokova”. Zbog toga, veliki broj ljubitelja zimskih igara danas je sa zimskom opremom koja podrazumijeva skafandere, kape, šalove, rukavice te skije i sanke, uputio se u zaseok Kurtići.

Svake godine pa tako i ove na Branjevcu budu i Imran, Zekerijah i Arslan koje smo zatekli kako se spuštaju na gumi.

Ono što je najviše raduje jeste upravo veliki broj mališana koji se i danas uživaju na snijegu. Prije održavanja skokova, upriličeno je takmičenje najmlađih. Takmičili su se u spuštanju na vrećama što je izazvalo osmijeh kako na njihovim licima, tako i na licima odraslih.

Zabave zasigurno nije nedostajalo. Posebne aplauze svakako izazvali su skokovi. Uprkos dobacivanjima publike “Ne u basamake Suade” bilo je i onih koji su skrenuli sa staze.

Organizatori su i ove godine pripremili čaj za sve posjetitelje i slatkiše za najmlađe.

Izvor: ntv.ba

Drugi čitaju