Jeste pripremili kape i šalove? Jutra će biti u minusu, snijeg će padati…

Nakon prethodnih toplih dana u BiH stižu ne samo prave zimske temperature nego i snijeg.

Nedjelja pred nama bit će hladnija od subote, a potom će slijediti dani sa sve nižim i nižim temperaturama s tim da će se snijeg pojaviti.

U poslijepodnevnim satima na nekoliko planina u BiH već je počeo padati prvi snijeg, a sutra se očekuje i u većem dijele zemlje. Naime, na Trebeviću kiša koja je padala prije podne u drugom dijelu dana prešla je u snijeg i susnježicu.Također, i na Jahorini, Igmanu i Vlašiću snijeg je počeo padati, a jače padavine očekuju se u noćnim satima.

Prema prognozama hidrometeoroloških zavoda, od sutra se u jutarnjim satima i prije podne očekuje snijeg u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne, a u Hercegovini će uglavnom padati kiša.

Sličnu prognozu predviđa i Accuweather, dok primjerice portal Severe-weather.eu uz najavu snijega u jugoistočnoj Evropi u iduća četiri dana donosi i kartu u kojoj je vidljivo kako će u nekim dijelovima naše zemlje biti i 20-ak centimetara snježnog pokrivača. Snijeg se očekuju i u Grčkoj, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i dijelovima Slovenije”, piše taj portal.

Drugi čitaju