Javni doček Nove godine u Tuzli, Gračanici i Kalesiji

Grad Tuzla u saradnji sa Turističkom zajednicom Tuzla organizirat će javni doček nove 2019. godine na Trgu slobode. Građane Tuzle će na Trgu slobode zabavljati Plavi orkestar, FM JAM i TNT Band. Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

˝Mogu vam potvrditi da ćemo u Tuzli i ove godine imati javni doček Nove godine na Trgu slobode. Građane će zabavljati Plavi orkstar i drugi bendovi. Od početka decembra pravit ćemo ‘zimsku čaroliju’ u sklopu kojeg ćemo imati i otvorenje proširenog Trga slobode. Adekvatno ćemo okititi i urediti grad˝, kazao je za TIP gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Javni doček i ove godine biće organiziran u Kalesiji. Iz općinskog budžeta za ove namjene biće utrošeno 20.000 KM. Još uvijek smo u dogovoru sa nekoliko muzičkih zvijezda iz BiH. Očekujemo njihovu potvrdu za dolazak u Kalesiju. Vatromet će biti kao i prethodne godine, koji će tačno početi u ponoć, trajati nekih pet minuta i koji će biti vidljiv ne samo u centru Kalesije, nego i iz okolnih mjesta.

31. decembra će u toku dana biti organizovana besplatna predstava za djecu na kojoj će svako dijete dobiti paketić koji je Načelnik općine Kalesije obezbijedio iz vlastitih sredstava.

 

Drugi čitaju