Gračanica: Petočlana porodica Milkić od danas u svojoj kući

Četvero maloljetne djece porodice Milkić iz naselja Javor, Općina Gračanica, dobilo je ključeve od novoizgrađene kuće.

Rezultat je ovo dugogodišnje saradnje MFS-EMMAUS-a, Općine Gračanica i donatora iz UAE.
Zahvaljujući donatoru Sharjah Charity International iz UAE kuća je izgrađena po savremenim sistemima gradnje koristeći pri tome najkvalitetnije materijale što bi u samom finišu ovoj porodici trebalo da pruži siguran i topao dom.

Primopredaji ključeva prisustvovali su direktor MFS-Emmaus-a Hamzalija Okanović, načelnik Općine Gračanica Nusret Helić, predsjedavajući općinskog vijeća Nihad Krajinović kao i drugi općinski službenici iz službe za društvene djelatnosti.

Radovi na kući su započeli u maju a izvođač radova je Invest Gradnja čiji je vlasnik gospodin Adem Halilović. Iz Emmausa kažu da su veoma  sretni što su kuću završili prije nove godine i što će porodici Milkić useljenjem u novi topli dom započeti nadaju se bolji život i sretnije djetinjstvo.

Općinski načelnik je zahvalio donatoru Emmausu istakavši da svi zajedno moramo biti socijalno osjetljivi prema ovim kategorijama i pomagati im u rješavanju stambenih i drugih potreba. Općina je i do sada pomagala ovu porodicu a donirala je i namještaj za dnevni boravak.

Drugi čitaju