Edin Delić: Kantonalni odbor SDP-a želi ulazak u vlast

Predsjedništvo Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Tuzlanskog kantona održalo je sinoć sjednici u proširenom sastavu.

Usvojen je zaključak da se uđe u vlast na na svim nivoima u Bosni i Hercegovini nakon što su čelnici stranke prije nekoliko dana u Sarajevu, zajedno sa ostalim članovima Bh. bloka, odlučili da prepuste upravljanje zemljom nacionalnim strankama.

Bio je samo jedan glas protiv odluke o ulasku u vlast. S ovakvim stavom tuzlanski SDP dolazi u subotu na sjednicu Glavnog odbora SDP-a BiH u Sarajevo i prenijet će zaključke kolegama iz cijele BiH. Vidjet ćemo hoće li biti prihvaćeni naši stavovi, ali je neupitno jedinstvo SDP-a“, za portal Radiosarajevo.ba rekao je Edin Delić,predsjednik Osnovne organizacije SDP-a u Lukavcu, načelnik ove općine i član Kantonalnog odbora SDP-a TK.

Delić kaže da je Kantonalna organizacija SDP-a u Tuzlanskom kantonu u specifičnoj situaciji.

Nosimo više od trećine svih glasova SDP-a u državi, a zbog komplicirane situacije možemo ostati izvan vlasti u našem kantonu jer je za vlast neophodna koalicija sa SDA ili PDA“, objašnjava Delić.

Podsjetimo, Enver Bijedić, predsjednik SDP-a TK, i prije sjednice Predsjedništva Kantonalnog odbora SDP-a TK usprotivio se odluci Bh. bloka o neulasku u vlast.

Drugi čitaju