Dodikovi sigurnosni izvori tvrde: U ovoj zemlji je Davor Dragičević zatražio politički azil

Otac nastradalog mladića Davida Dragičevića, navodno je zatražio politički azil u Austriji, piše portal Infosrpska pozivajući se na sigurnosne izvore

Davor Dragičević se od 31. decembra nalazi u bjekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije. Prema nezvaničnim saznanjima ovog portala, Dragičević se nalazi u Hrvatskoj i ne namjerava da se vrati u BiH.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest lica zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

Foto: Buka

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobjegli a među onima koji su izbjegli hapšenje je i Davor Dragičević.

Portal Infosrpska je iz diplomatskih izvora saznao da se Davor Dragičević navodno jedno vrijeme krio u Ambasadi Velike Britanije u BiH, koja se 1. januara oglasila saopštenjem u kojem tvrde da se on ne nalazi u toj ambasadi.

Nedugo poslije toga, nakon sto je u javnost “procurila” informacija da Ambasada Velike Britanije u BiH pruža utočište Dragičeviću, portal “Dnevno.ba” objavio je da je on po nalogu sada već bivše američke ambasadorke Morin Kormak sklonjen u jednu od susjednih zemalja, prenosi RTRS.

Drugi čitaju