Borci nezadovoljni sastankom u Mostaru, poručili da će uslijediti još radikalnije mjere

 

Nakon današnjeg sastanka u Mostaru, gdje je održana sjednica zajedničke komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova u Parlamentu FBiH, borci su najavili da će uslijediti još radikalnije mjere.

Darinko Boto, predsjednik Udruge “Zaboravljeni branitelji”, kazao je da demobilisani borci ništa ne znaju šta je usvojeno.

– Još ništa nije napisano. Nas nema nigdje u tom loncu. Opet smo izigrani i prevareni. Da je ono od prošlog ponedjeljka na sjednici prošlo, to bi bilo već nešto, ovako, ovo je ništa. Zato i nismo primljeni unutra da ne možemo utjecati. Oni su ovaj zakon krojili po svojoj mjeri, a ne po mjeri banitelja i boraca – rekao je Boto.

Istakao je da je Tufekčić dežurni krivac za sve što se dogodilo.

– Ne znamo kada će sve biti riješeno. Jasenko Tufekčić je njihov igrač i on je produžena ruka. Sada je on dežurni krivac za sve ovo što se dogodilo, a iza njega stoji partija – kazao je jedan od boraca koji se obratio okupljenim novinarima.

Podsjećamo, Tufekčić je nakon završene sjednice kazao da je komisija dala prolaz osnovnom tekstu zakona koji je predložen od Vlade FBiH.

Naglasio je da će sutra ujutro sve što su usaglasili pismeno poslati svim članovima komisije da ne bi došlo do problema u vezi sa svim što su dogovorili.

Drugi čitaju

Komentariši