Preminuo Sead Kopić iz Capardi, dugogodišnji uposlenik federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice

Tužna vijest o preranoj smrti Seada Kopića rastužila je mnoge u Zvorniku i Podrinju, a posebno u opštini Osmaci. Sead Kopić rođen je i odrastao u naselju Caparde, učesnik je brojnih projekata prilikom povratka Bošnjaka na teritoriji opštine Osmaci i cijelog Podrinja. Nakon imenovanja Edina Ramića za ministra u Vladi FBiH, prvo imenovanje i izbor za saradnika ministra Ramića bio je upravo rahmetli Sead Kopić.

Mnogobrojni korisnici projekata federalnog ministarstva imalo je sreće da upozna ovog profesionalca koji je uvijek i u svakoj prilici izlazio aplikantima koji su bili u potrebi, bez obzira da li se radilo o pojedincu ili zajednici.

Nažalost, Kopić je posljednjih godina vodio veliku borbu sa opakom bolesti koja ga je spriječila da nastavi rad na projektima ovog ministarstva. Svi koji su imali priliku upoznati Kopića i sarađivati, reći će riječi hvale i opisati kao pravog profesionalca kada govore o Seadu Kopiću. Preminuo je u 56.godini života.Riječi nakon prerane smrti Seada Kopića uputio je i Edin Ramić:Rahmet plemenitoj duši prijatelju, pomoćniku i najbližem saradniku tokom mog ministarskog mandata. Svi projekti iz oblasti održivog povratka prošli su kroz sektor ovog tihog i vrijednog čovjeka, te na taj način doprinosili poboljšanju uslova života za mnoge povratnike.Boga molim da Seada nagradi za sva učinjena djela i podari mu lijepi Dzenet, a porodici, prijateljima i saradnicima sabur.

The post Preminuo Sead Kopić iz Capardi, dugogodišnji uposlenik federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba