Kantonalni sud Tuzla: 15 godina zatvora za Elvira Osmanovića zbog ubistva Hamdije Mujića u Lukavcu

Kantonalni sud u Tuzli u prvostepenom postupku protiv Elvira Osmanovića izrekao je i javno objavio presudu kojom je optuženi proglašen krivim zbog počinjenja krivičnog djela ubistvo, te osuđen na kaznu zatvora u trajanju od petnaest godina. Ova presuda nije pravosnažna, jer stranke imaju pravo žalbe na istu.

Osmanović je proglašen krivim što se 05.05.2022. godine, oko 7 sati u Lukavcu, nakon što je došao u Bosnu i Hercegovinu sa namjerom da liši života Hamdiju Mujića u Lukavcu, kojeg je u prethodnom periodu optuživao da je u vezi sa njegovom suprugom, sakrio iza stambene zgrade i sačekao oštećenog, a potom ga  fizički napao tupo-tvrdim mehaničkim sredstvom˝, saopšteno je iz kantonalnog suda u Tuzli.

U napadu je Mujić zadobio više udaraca u predjelu glave i zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, usljed kojih je preminuo.

Optuženom je izrečena i sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja uz izdržavanje kazne zatvora. Produžen mu je pritvor koji može trajati najduže devet mjeseci računajući od dana izricanja presude pa do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora.

(TIP/Foto: Ilustracija)

The post Kantonalni sud Tuzla: 15 godina zatvora za Elvira Osmanovića zbog ubistva Hamdije Mujića u Lukavcu appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba