čet. jul 25th, 2024

U nekoliko sati čak tri nesreće u Bjelovaru, teško povrijeđeno petero djece: 13-godišnja djevojčica vozila quad

Troje tinejdžera quadom je sletjelo s ceste u jarak i udarilo u betonski most, a svjedoci su za Dnevnik.hr spričali što se tačno dogodilo.

“Curica je tu ležala bez svijesti, još se vide tragovi krvi, a motor je bio na ulazu. Odmah smo dovezli suncobran i polijevali ih vodom. Odmah sam zvao Hitnu pomoć”, kroz suze je rekao Franjo.

Sve se dogodilo u Bulincu, mjestu pored Bjelovara. Quadom koji je registriran kao traktor bez dozvole upravljala je 13-godišnja djevojčica koja je vozila još dvoje djece od 13 i 14 godina. Svo troje djece ima teške tjelesne ozljede, prenosi Avaz.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se u petak oko 21:30. Maloljetno dijete na električnom romobilu nije nosilo zaštitnu kacigu. Izgubilo je nadzor i palo na kolnik, s teškim tjelesnim povredama glave je prebačeno u KBC Zagreb, a sve se dogodilo ispred kuće gospođe Ane.

“Spremala sam se u krevet i pogledala kroz prozor. Dvoja policijska dva vozila su bila ona kombija i romobil sam vidjela tu srušeni i djece”, ispričala je.

Još jedna nesreća u Bjelovaru dogodila se u 20:30. Na dijete je na pješačkom prijelazu naletio automobil kojim je upravljao 21-godišnjak, a dijete je u bolnici s teškim povredama

Source: region

Povezano