Dino Kalesić igrač sezone u Prvoj ligi FBiH

Okončan je izbor za najboljeg igrača i najboljeg mladog igrača (U21) Prve lige Federacije BiH u kojem su učestvovali svi treneri i kapiteni klubova Prve lige Federacije BiH.

Najviše glasova za najboljeg igrača dobio je Dino Kalesić iz FK Sloboda Tuzla , dok je najviše glasova u izboru za najboljeg mladog igrača do 21 godine dobio Stefan Božić iz NK Stupčanica.

Drugo i treće mjesto u izboru za najboljeg igrača Prve lige FBiH pripalo je Poturalić Huseinu iz NK Bratstvo Gračanica i Husejinović Saidu iz ekipe prvaka Prve lige FBiH.

U izboru za najboljeg mladog igrača drugi po broju glasova je Nermin Mujkić iz FK Sloboda dok je na trećem mjestu Berbić Haris iz FK Budućnost Banovići

U anketi u kojoj su učestvovali posjedioci Instagram profila Nogometnog saveza Federacije BiH najveći broj glasova za najboljeg igrača Prve lige FBiH dobio je Stefan Božić dok je najviše glasova za najboljeg mladog igrača dobio Biserović Tarik iz FK Gornji Rahić.

Podsjetimo, zavjesa na sezonu u Prvoj ligi FBiH bit će spuštena u nedjelju. Prvo mjesto osigurala je Sloboda izborivši ekspresan povratak u Premijer ligu BiH.

The post Dino Kalesić igrač sezone u Prvoj ligi FBiH appeared first on Portal Gračanički.ba.

Source: Vijesti bih