Radnik smrtno stradao nakon pada sa visine od 11 metara u tuzlanskom naselju Dokanj

Radnik S.M. (1991) iz Zavidovića je smrtno stradao u ponedjeljak oko 15:30 sati prilikom izvođenja radova na krovu hale u tuzlanskom naselju Dokanj.

˝PS Istok/ PU Tuzla prijavljeno je od strane SHMP Tuzla, da je u naselju Dokanj, sa objekta u izgradnji pao radnik. Izlaskom na mjesto događaja policijskih službenika PS Istok, potvrđeni su navodi prijave, te je utvrđeno da je jedan od radnika prilikom izvođenja radova na krovu hale u izgradnji pao na tlo, te da se radi o licu S.M.(1991) godine iz Zavidovića. Dežurni ljekar SHMP Tuzla je na mjestu događaja konstatovao  smrt imenovanog˝, izjavila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK, Adnana Sprečić.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je izašao na mjesto događaja, te rukovodio uviđajem, dok su uviđaj izvršili uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, kao i vještak zaštite na radu. Po naredbi tužioca, tijelo smrtno stradalog radnika prevezeno je u JKP Komemorativni centar Tuzla radi vršenja obdukcije, te se preduzimaju dalje mjere i radnje prema uputama postupajućeg tužioca.

˝Prema za sada utvrđenim informacijama sa uviđaja radnik jedne građevinske firme iz Zavidovića S.M (rođen 1991. godine, iz Zavidovića) je pao sa visine od oko 11 metara prilikom izvođenja radova na hali u izgradnji u Doknju. Dežurna tužiteljica je izdala naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti˝, istaao je glasnovoornik Tužilaštva TK , Admir Arnautović.

Poduzimaju se sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za ovaj događaj. Tužilaštvu će istražitelji PU Tuzla i vještak dostaviti izvještaje i prateće materijalne dokaze.

(TIP/Foto: Ilustracija)

The post Radnik smrtno stradao nakon pada sa visine od 11 metara u tuzlanskom naselju Dokanj appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba