Osumnjičeni za Dankino ubistvo uskoro na slobodi?! Evo dokle je stigla istraga – tužilaštvu ističe rok da nađu ključni dokaz

Iako je i dalje u toku, nijedan od tragova koji su do sada analizirani se ne poklapa sa biološkim materijalom nestale devojčice. Jedini trag koji se još uvek čeka jeste analiza DNK sa dlake koja je pronađena u službenom vozilu osumnjičenih.Veštačeno preko 500 tragova, ostala je samo još jedna analiza
Svi sakupljeni podaci, ali i potencijalni materijalni dokazi kao što su alat iz kuće osumnjičenih i drugi predmeti pronađeni na terenu, poslati su na analizu kako bi policija došla do novih saznanja o tome gde se nalazi telo Danke Ilić.

– Sva veštačenja do sada su pokazala da nema podudaranja sa DNK tragom nestalog deteta. Ni alat, ni odeća, ni u tri veštačena vozila. Samo iz službenog vozila JKP „Vodovod“, za koje se sumnja da su osumnjičeni koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, veštačeno je preko 500 tragova. U ovom trenutku čeka se analiza sa Biološkog fakulteta, tačnije analiza dlake kose, ali je problem što nema koren koji je od ključne važnosti za potvrđivanje DNK – kaže za medije sagovornik iz tužilaštva.

Ponovo će svedočiti svedoci?
Prema njegovim rečima, postoji verovatnoća i da će se uskoro ponovo ispitivati određeni svedoci, ali i jedan od osumnjičenih.

– Verovatno će se ispitivati ponovo dva, tri svedoka ali i jedan od osumnjičenih jer tužilac koji vodi istragu ima dodatnih pitanja. Za telom deteta se traga kada se pojave nove informacije, odnosno, uglavnom to budu čaršijske priče koje se ispostave kao neistinite – navodi naš sagovornik.

Tužilaštvo ima rok još tri meseca
Inače, za dokazivanje sumnje koju imaju, tužilaštvo i policija imaju rok od šest meseci od hapšenja, što znači da im je u ovom slučaju ostalo još nešto više od tri. U suprotnom osumnjičeni će biti pušteni da se brane sa slobode.

To znači da u ovom zakonskom roku, koliko je predviđeno da osumnjičeni najduže mogu da budu u pritvoru, a da optužnica nije podignuta, moraju da se prikupe dokazi koji će ukazivati na krivicu osumnjičenih.

Protekle nedelje, na svoju inicijativu, posle dva meseca ćutnje, izjavu u tužilaštvu je dao i osumnjičeni Janković.

Nestala 26. marta
– Osumnjičeni je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret – kazao je naš izvor upoznat sa slučajem.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Telo deteta do danas nije pronađeno,piše Srbijadanas

Source: region