Gradačac: Automobil udario u zaprežno vozilo, jedna osoba poginula

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 21:15 sati na magistralnom putu M-1.4 u mjestu Mionica kod Gradačca.

U nesreći su učestvovali automobil “Opel Vektra” kojim je upravljao E.D., rođen 1990.godine iz Mionice i zaprežno vozilo (konjska zaprega) kojim je upravljao Z.M., rođen 1968.godine iz Mionice.

Smrtno je stradao Z.M. koji je upravljao zaprežnim vozilom, čiju smrt je konstatovao dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac, a vozač pmv. E.D. je zadobio lake tjelesne povrede konstatovane u JZU UKC Tuzla, dok su R.K., rođen 1954.godine i S.K., rođen 1979.godine, oba iz Mionice (koji su se nalazili na zaprežnom vozilu), zadobili povrede o čijem stepenu se dežurni ljekar u SHMP Doma zdravlja Gradačac nije izjasnio.

O saobraćajnoj nesreći je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Po naredbi tužioca tijelo preminulog je prevezeno u JKP “Komemorativni centar” Tuzla radi vršenja obdukcije.

U vremenskom periodu od 21,30 do 01,05 sati na navedenoj dionici puta saobraćaj je bio u potpunosti obustavljen. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gradačac.

(TIP/Foto: Gradačački glas)

The post Gradačac: Automobil udario u zaprežno vozilo, jedna osoba poginula appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba