U Mokrom kod Pala pronađena plantaža marihuane, uhapšene dvije osobe

Policijski službenici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u subotu su na poručju Mokrog, opština Pale, otkrili plantažu marihuane, koja bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1.152 zasada stabljike koje  izgledom asociraju na stabljike marihuana, kao i oprema za uzgoj droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improvizovanoj labaratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na marihuanu, koja je bila spremna za prodaju.

Realizovani su pretresi na dvije lokacije i dvije osobe su uhapšene zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske. 

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca, javlja BN.  

Navedene aktivnosti su provodene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Ilustracija)

The post U Mokrom kod Pala pronađena plantaža marihuane, uhapšene dvije osobe appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba