čet. jul 25th, 2024

Rabija Hamidovic Predstavila U Kalesiji Svoje Knjige

U četvrtak, 06.06.2024. godine u galeriji JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, sa početkom u 14;00 sati održana je promocija knjiga Rabije Hamidović. Književnica Rabija predstavila je kalesijskoj publici dvije knjige ZAJEDNO POD ISTIM NEBOM i FONTANA ŽELJA, a ono što je oduševilo sve prisutne jeste i pjesma posvećena Kalesiji, kao Prvom oslobođenom gradu u Bosni i Hercegovini.

Organizatori promocije bili su JU BKC „Alija Izetbegović“ i BZK Preporod Kalesija.

Ugodan razgovor o Rabijinom pisanju, knjigama, vodila je Advija Hodžić, uposlenica BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija.

Veliku zahvalnost Rabiji iskazali su učenici OŠ “Memići”, naime za vrijeme boravka u Kalesiji Rabija Hamidović je posjetila OŠ „Memići“ u Memićima, gdje je razgovarala sa učenicima i predstavila im svoju poeziju. Tom prilikom upoznala se i sa situacijom u OŠ „Memići“.

Dirnuta onim što je vidjela, odlučila je da podrži projekat rekonstrukcije kabineta ove škole. I sama je izdvojila dio sredstava i uključila svoje prijatelje iz Švedske, kako bi se obezbijedila sredstva za uređenje jedne učionice. Zahvalni učenici OŠ”Memići” pripremili su Rabijinu poeziju koju su na promociji i govorili, a profesoricom Lokmić se u ime direktora OŠ “Memići” obratila i zahvalila Rabiji na pomoći koju je pružila njihovoj školi.

Ovo  je primjer, kako ne treba, nikada odustati od svoga cilja. Kako i sama književnica Rabija kaže, put je trnovit do uspjeha, a svaki trn rađa novu ružu.

Također pogledajte

U impresivnom podvigu, Bingo Group, najveća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini, danas je svečano …

The post Rabija Hamidovic Predstavila U Kalesiji Svoje Knjige appeared first on Kalesijski.ba.

Source: Kalesijski.ba

Povezano