Uhapšena osoba koja je pucala i ranila policajca u Brčkom

U četvrtak je u ranim jutarnjim satima u Brčkom došlo do pucnjave u kojoj je ranjen policijski službenik. Ranjenom policijskom službeniku pružena je medicinska pomoć te nije životno ugrožen, a počinitelj je uskoro uhapšen.

U saopćenju Policije Brčko distrikta BiH navodi se kako policijski službenik, inicijala J. T., u trenutku ranjavanja nije bio radno angažiran.

“Dana 6. lipnja u 02,57 sati, putem telefona Policiji Brčko distrikta BiH se obratio medicinski tehničar Službe hitne pomoći i obavijestio da je kod njih zbrinut pacijent na kojeg je od strane drugog lica pucano vatrenim oružjem. Odmah nakon zaprimanja prijave u prostorije Službe hitne pomoći upućeni su policijski službenici koji su izvršili prikupljanje obavještenja od osobe inicijala J.T., policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH koji nije bio radno angažiran, a koji je izjavio da je na putu ispred jednog ugostiteljskog objekta u ulici Mostarska, na njega iz vatrenog oružja pucala osoba inicijala S.M., iz Brčkog”, pojasnili su iz Policije Brčko distrikta.

Nakon prikupljanja navedenih informacija osigurano je mjesto događaja i utvrđeno da se osoba inicijala S.M. udaljila sa mjesta događaja u nepoznatom pravcu, te su poduzete hitne mjere potrage i pronalaženja istog.

“Lice S.M. je lociran na području grada i uhapšen”, potvrđeno je.

O navedenom događaju je upoznat dežurni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom se poduzimaju potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju i dokumentiranju kompletnog događaja, utvrđivanju motiva i kazneno-pravnoj kvalifikaciji.

“Policijskom službeniku J.T. je ukazana potrebna medicinska pomoć u Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Brčkom, nakon čega je prevezen na dalje liječenje u UKC Tuzla i nije životno ugrožen”, kazali su u saopćenju.

Nakon okončanja svih istražnih radnji i kazneno-pravne kvalifikacije navedenog događaja, Policija Brčko distrikta BiH će Tužiteljstvu Brčko distrikta BiH, uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, osobu S.M. predati u dalju nadležnost, o čemu će javnost biti blagovremeno informirana.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: infobrcko.com)

The post Uhapšena osoba koja je pucala i ranila policajca u Brčkom appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba