Španska policija i FBI tragaju za nestalom Anom Knežević: Agenti u ronilačkim odijelima pretražuju kanale i češljaju svaki pedalj

Španska policija i američki Federalni istražni biro (FBI) tragaju za Anom Mariom Knežević, koja je nestala početkom februara ove godine u Madridu. Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je snimak potrage nepristupačnih predijela i kanala.

Prvoosumnjičeni za nestanak ove Amerikanke kolumbijskog porijekla jeste njen suprug Srbin David Knežević, koji je nedavno uhapšen na Međunarodnom aerodromu u Majamiju i on se od tada nalazi u pritvoru.

Kako se vidi na snimku, španska policija i FBI tragaju na nepristupačnim terenima, a vide se i policajci u ronilačkim odijelima koji pretražuju kanale i bare, koje se nalaze nedaleko od mjesta gdje je posljednji put viđena žena.

Ana Knežević se prošle godine doselila u glavni grad Španije, nakon stresnog razvoda od Knežević. Posljednji put je viđena i kontaktirala je prijatelje početkom februara. U noći njenog nestanka nepoznata maskirana osoba obojila je sigurnosne kamere, a potom je viđena kako sat vremena nakon toga izlazi iz apartmana Ane Knežević u luksuznom dijelu grada, sa koferom u ruci.

Američki organi otkrili su da je David Knežević u Srbiji iznajmio automobil koji je prešao skoro 8.000 kilometara, te da je putovao po Evropi. Identičan automobil viđen je nedaleko od apartmana u kom je boravila Ana Knežević, sa tablicama koje je vlasnik tog dana ranije prijavio da su ukradene. Radnik u prodavnici gdje je kupljen sprej kojim su obojene kamere ispričao je da osoba koja ih je uzela dosta podsjeća na Davida Kneževića.

Državljanin Srbije nalazi se u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama i njemu se na teret stavlja krivično djelo otmica, za koje je zaprijećena kazna i do doživotnog zatvora.

(TIP/Izvor: nova.rs)

The post Španska policija i FBI tragaju za nestalom Anom Knežević: Agenti u ronilačkim odijelima pretražuju kanale i češljaju svaki pedalj appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba