čet. jul 25th, 2024

Pretresi SIPA-e u Lukavcu i Tuzli, uhapšena jedna osoba zbog pranja narkonovca

Nakon lišenja slobode i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužiteljstvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

Ovaj osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne skupine, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

˝Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Europe na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno poduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane skupine˝, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Lišenje slobode i pretresi nastavak su ranijih aktivnosti u predmetu “Plaza”. Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj donijet će odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu.

(TIP/Foto: Facebook/Ilustracija)

The post Pretresi SIPA-e u Lukavcu i Tuzli, uhapšena jedna osoba zbog pranja narkonovca appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba

Povezano