čet. jul 25th, 2024

Poginuli su supružnici. Mladić imao nesreću i prije pet godina, poginula mu djevojka (17)

Na autocesti A3 kraj Novske poginuo E.Z. (24) i njegova supruga (20). Dvogodišnje dijete teško je povrijeđeno. Vozio je 200 km/h. Otkrio je to snimak koji je objavio na mrežama netom prije nesreće. No, nakon utvrđivanja identiteta objavljeni su i novi strašni detalji. E.Z. je prije pet godina također doživio nesreću u kojoj je poginula njegova tadađanja 17-godišnja djevojka koja je bila trudna. Ljekari su uspjeli spasiti bebu.

Dvogodišnje dijete zadobilo povrede nekoliko organa

Jurnjava lijevom prometnom trakom na autocesti. Pretjianje kamiona i auta. Glasna muzika. Nekoliko zlatnih prstena na rukama i pokazivač brzine koji je u jednom trenutku pokazivao čak 200 kilometara na sat. Sve to vidljivo je na snimkama koje je na Facebooku objavio mladić E. Z. (24). Bilo je to svega nekoliko minuta prije nego će sebe i svoju suprugu (21) odvesti u smrt. Na autocesti A3, između Novske i Okučana, svojim BMW-om se zabio u stražnju stranu kamiona. On i supruga poginuli su na mjestu, a dijete (2) zadobilo je teške tjelesne povrede. Kolima Hitne pomoći odvezli su ga u bolnicu u Novu Gradišku. Tamo su utvrdili da ima teške povrede na nekoliko organa. Zbog težine povreda prebacili su ga u KBC Zagreb. Dijete je stabilno.

Foto: Jutarnji.hr

Snimao se za Facebook

Kako piše 24sata.hr, mladić se netom prije nesreće vraćao s porodičnog slavlja u Kutini. U jednom trenutku je, jureći autocestom i držeći mobitel u ruci, snimao i sebe. Pozdravljao je i svoje pratitelje, a u nekoliko sekundi snimke vidi se i jedan od putnika na stražnjem sjedištu. Snimka se vrlo brzo proširila. Pod komentarima su ga pozdravljali prijatelji i poznanici, neki i ohrabrujući jurnjavu.

Međutim, nakon što je policija objavila da je na tom dijelu autoceste došlo do nesreće i nakon što je otkriven identitet stradalih, pod objavom su brojni počeli izražavati saučešće.

Novogradiški kraj zavijen je u crno. Rijetki su htjeli govoriti o poginulom mladiću i njegovoj supruzi.

“Koliko sam vidio, a bio sam na mjestu nesreće, vidljivi su tragovi kočenja. A čujte, volio je automobile, kao i svaki mladi dečko. Žao mi je da se ovo sve dogodilo”, rekao je kratko bliski prijatelj preminulog.

“Otišli ste na neko bolje mjesto”, “Neka vas anđeli čuvaju”, “Odoše moji kumovi”, “Zašto prijatelju moj”, samo su neke od poruka koje su ostavljali prijatelji i rodbina stradalog para. Mnogi su izrazili i brigu za povrijeđenim djetetom upozoravajući da nije odgovorno tako juriti autocestom.

Vatrogasci rezali lim da izvuku unesrećene

A da je brzina bila velika pokazuju i fotografije s mjesta nesreće. Automobil je potpuno uništen. Od siline udarca prednji kraj je potpuno razbijen i uništen. Na intervenciji su, osim hitne pomoći i policije, bili i vatrogasci koji su morali rezati lim da bi došli do unesrećenih.

“Zatekli smo osobno vozilo koje je slupano s kamionom. Dečki su samo oslobodili ove što su poginuli, da ih se može izvući kasnije. Dijete je hitna preuzela, prije našeg dolaska su uspjeli izvući dijete”,  rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, Tomislav Orlovac.

Nesreća 2019.  odnijela život djevojke (17), od šoka preminula i njena baka

Inače, mladić E. Z. je od radnije poznat policiji. Kako nam je potvrđeno iz nekoliko izvora, on je već 2019. imao tešku saobraćajnu nesreću u Kovačevcu kraj Nove Gradiške. I u toj nesreći je poginula putnica automobila, njegova tadašnja djevojka koja je imala 17 godina. E. Z. je tada, kao vozač kombija, izgubio nadzor nad vozilom te je proklizao u suprotan smjer ceste i udario u betonski most. Od siline udarca automobil se prevrnuo i ponovno vratio na cestu. Mladić i njegova tadašnja supruga su ispali iz kombija jer nisu bili vezani.

U toj nesreći su oboje teško povrijeđeni, a ispostavilo se i kako je ona bila trudna. Zaprimljena je u bolnicu u Novoj Gradiški gdje su je stabilizirali pa potom hitno prevezli u Zagreb. Dijete su uspjeli spasiti, ali je žena na kraju podlegla. Na mjesto te nesreće stigla je i baka trudnice kojoj je, vidjevši unuku, pozlilo od šoka te je preminula.

Naređena obdukcija

Nakon jučerašnje nesreće tijela su prevezena u sisačku Opću bolnicu gdje će se obaviti obdukcija. Tada će biti poznati i rezultati toksikološke analize, a Županijsko državno odvjetništvo u Sisku još utvrđuje sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije, javlja Dnevnik.hr.

(TIP/Izvor: 24 sata.hr, Dnevnik.hr/Foto: N1)

The post Poginuli su supružnici. Mladić imao nesreću i prije pet godina, poginula mu djevojka (17) appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba

Povezano