čet. jul 25th, 2024

Sahranjen brat Vojina Mijatovića

Na beogradskom groblju Lešće danas je na posljednji put ispraćen Đorđe Mijatović (37), rođeni brat potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića, kojeg su u nedelju brutalno, nasmrt, u naselju Voždovac, pretukla dvojica maloljetnika F. B. (16) i N. Z. (17).

Duga kolona

Dugačka kolona onih koji su došli da isprate Đorđa, skoro hiljadu ljudi, otegla se ispred kapele na Lešću. Tiho, u mimohodu, mnogi sa očima punim suza, a većina i dalje u nevjerici i šoku, ulazili su unutra kako bi Đorđevoj udovici i najbližoj porodici, izjavili saučešće.

I prilaz tamošnjoj crkvi, kao i kapelu, takođe su pokrivali pripadnici obezbjeđenja i neki rođaci, te niko sa strane nije imao mogućnost ni da virne i vidi šta se događa unutra. A iz kapele, samo se čuo lelek i plač Đorđe supruge.

Nakon opela, nepregledna kolona ljudi, sa mnoštvom cvijeća u rukama, krenula je put mjesta gdje je sahranjen tragično stradali Đorđe Mijatović, prneosi Avaz.

Podsjetimo, Mijatović je kobnog dana sišao u park u blizini zgrade u kojoj je živio sa suprugom i dvoje maloljetne djece, kako bi “uljudno” zamolio nekolicinu maloljetnika koji se tu okupljaju da prestanu da mu maltretiraju 11-godišnjeg sina i da mu vrate loptu koju su mu prethodno uzeli.
Teške povrede

Međutim, došlo je do koškanja i tuče, u kojoj je, prema saznanjima nadležnih i snimaka sa kamera zgrade, utvrđeno da su Đorđa brutalno pretukla dvojica maloletnika. Zbog teških povreda čoveku je napukla lobanja, dobio je više epi napada i na kraju i infarkt. Preminuo je u Urgentnom cenrtu dva sata nakon incidenta, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece starosti 10, odnosno 11 godina.
Uhapšeni maloljetnici

Viši sud u Beogradu – Odeljenje za maloljetnike je nakon hapšenja i saslušanja u nadležnom Tužilaštvu, dvojici maloljetnika F. B. i N. Z. odredio pritvor. Oni se terete za teško ubistvo, za koje zakon predviđa maksimalnih 10 godina zatvora.

Source: region

Povezano