Priveden maloljetnik osumnjičen za ubistvo Đorđa Mijatovića

Srbijanska policija privela je u utorak maloljetnika (16) koji se sumnjiči za teško ubistvo Đorđa Mijatovića, brata potpredsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Vojina Mijatovića.

Maloljetnik (16) je priveden na saslušanje kod sudca za maloljetnike Višeg suda u Beogradu, a Više javno tužiteljstvo u Beogradu je sudu predložilo da mu odredi pritvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo, prenosi Tanjug.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je u ponedjeljak da je u Beogradu preminuo Đorđe Mijatović (37), nakon što su ga u nedjelju pretukla dvojica mladića.

On je izjavio da je Mijatović pretučen u dječjem parku u općini Voždovac, te da se utvrđuje je li preminuo od udaraca koje je tom prilikom zadobio.

Tokom obdukcije utvrđeno je da je Mijatović zadobio šest udaraca uslijed kojih mu je polomljena lubanja te da je nakon toga dobio epileptični napad i srčani udar.

Kako je priopćeno iz srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova, policija još traga za drugim mladićem osumnjičenim za teško ubistvo.    

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Ilustracija/Federalna.ba)

The post Priveden maloljetnik osumnjičen za ubistvo Đorđa Mijatovića appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba