Izvršeni pretresi u UKC Tuzla, Tužilaštvo TK objavilo detalje…

Po nalogu Tužilaštva Tuzlanskog kantona izvršeni su pretresu u UKC-u Tuzla i na drugim lokacijama.

“Istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, na prijedlog Tužilaštva TK i po naredbi Kantonalnog suda Tuzla obavili su pretres u prostorijama UKC-a Tuzla i na drugim lokacijama i izuzeli relevantnu materijalnu dokumentaciju i druge predmete i dokazne materijale vezane za postupak nabavke linearnog akceleratora, CT simulatora i druge prateće opreme neophodne u postupku liječenja onkoloških pacijenata na Klinici za onkologiju i radioterapiju“, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Podsjećamo, ranije je Ured za razmatranje žalbi prihvatio žalbu određenih dobavljača da se u tenderskoj specifikaciji za uređaje, onako kako su postavljeni, onemogućava konkurencija, odnosno da su parametri koji su postavljeni za CT simulator i linearni akcelerator takvi da ponudu zadovoljavaju samo po jedan ponuđač.

“Radi se o nastavku intenzivnih provjera i istražnih radnji kojima se utvrđuje da li se tako pogoduje nekome od dobavljača. Tužilaštvo će u daljem radu na predmetu obaviti potrebna vještačenja, saslušati određeni broj osoba u svojstvu svjedoka i poduzeti druge potrebne istražne radnje”,saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK, Admir Arnautović.

(TIP/Foto Arhiva)

The post Izvršeni pretresi u UKC Tuzla, Tužilaštvo TK objavilo detalje… appeared first on TIP.ba.

Source: crna hronika tip.ba